Gratis digitaal 3D voorbeeld
Gratis verzending (NL/BE)
Bestellen op rekening
Gratis digitaal 3D voorbeeld
Webwinkelkeur beeldmerk

Webwinkelkeur

9.4

0

Liever persoonlijk contact?

Indrukwekkende service!

  • Gratis digitaal 3D voorbeeld
  • Gratis verzending (NL/BE)
  • CO2-neutraal geleverd
  • Scherpe all-in prijzen
  • Bestellen op rekening
  • Ruim 20 jaar ervaring

Kartonnen koffiebekers verboden? Niet helemaal!

https://media.koffiedrukker.nl/media/koffiedrukker/images/news/originals/news-2023-07-10-012718-2023-07-10-012718.jpg

03/07 • 2023   •   De nieuwe SUP-wetgeving en alle restricties die hiermee gemoeid zijn, komen momenteel veelvuldig voorbij in het nieuws. Zo lijkt het misschien alsof er een totaalverbod komt op het gebruik van kartonnen bekers, maar het tegendeel is waar. Er is en blijft gelukkig een heleboel mogelijk. Aangezien wij duurzaamheid altijd hoog in het vaandel hebben, juichen we het zelfs toe dat er door deze wet meer bewustwording wordt gecreëerd onder de bevolking.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de wetgever verschil ziet tussen gebruik voor onderweg of gebruik ter plaatse. We zullen hieronder kort en bondig de geldende regels uitleggen.

Gebruik voor onderweg

Een coffee-to-go afhalen of laten bezorgen wordt niet verboden. De verkoper zal hier vanaf 01-07-2023 alleen een plastic toeslag voor moeten rekenen die ook als zodanig op de bon moet staan. Zo wordt de gebruiker gewezen op het gebruik van single-use-plastic. De hoogte van dit bedrag mag de verkoper zelf bepalen.

Gebruik ter plaatse

Vanaf 01-01-2024 zal het gebruik ter plaatse van kartonnen koffiebekers worden verboden. Voor gebruik op kantoor of binnen in de horecagelegenheden zal er daarom overgestapt moeten worden naar een systeem waarin een herbruikbaar alternatief wordt aangeboden.
*Alleen zorginstellingen zijn uitgezonderd van deze regelgeving op de plaatsen waar patiënten worden verzorgd.

Conclusie

Kartonnen koffiebekers worden dus niet helemaal verboden, maar de intenties van de wetgever zijn wel duidelijk; we moeten met z'n allen minder plastic gebruiken. Kies daarom waar mogelijk voor een duurzaam alternatief; bijvoorbeeld kopjes van porselein. Bij KoffieDrukker.nl hebben we een grote range koffiekopjes zonder oor welke allemaal te bedrukken zijn met jouw logo of design. Dit is in onze ogen het meest duurzame alternatief voor de kartonnen variant!

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meestvoorkomende vragen.

Chatten

Vanaf 9:00u op de eerstvolgende werkdag.

E-mailen

Voorzien van een antwoord binnen 4 werkuren.

Bellen

Vanaf 9:00u op de eerstvolgende werkdag.

Contact us!

Winkelmandje

laadanimatie

Koekje bij de koffie?

Wij maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Dit kunnen functionele, analytische of marketing cookies zijn. Wij gaan uiteraard zorgvuldig met uw gegevens om. Meer info