Gratis digitaal 3D voorbeeld
Gratis verzending (NL/BE)
Bestellen op rekening
Gratis digitaal 3D voorbeeld
Webwinkelkeur beeldmerk

Webwinkelkeur

9.4

0

Liever persoonlijk contact?

Indrukwekkende service!

  • Gratis digitaal 3D voorbeeld
  • Gratis verzending (NL/BE)
  • CO2-neutraal geleverd
  • Scherpe all-in prijzen
  • Bestellen op rekening
  • Ruim 20 jaar ervaring

Vaatwasserbestendigheid van bedrukkingen op porselein en glaswerk

https://media.koffiedrukker.nl/media/koffiedrukker/images/news/originals/news-2023-01-09-042150-2023-01-09-042150-jpgp-r.jpg

21/11 • 2021   •   Als je servies koopt met een bedrijfslogo erop, dan wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk meegaat. Hieronder gaan we in op het materiaal, de bedrukking en de levensduur van een logo op porselein en glaswerk.

Porselein en keramiek

Een bedrukking op porselein en keramiek wordt uitgevoerd met keramisch pigment dat op 850 graden wordt ingebrand. Het resultaat is 100% vaatwasserbestendig en krasvast. Zelfs met een sleutel krijg je het er niet afgekrast. De levensduur van de bedrukking is gelijk aan de levensduur van het product waar het op is gedrukt.
Een kleine uitzondering op deze regel is het bedrukken van gekleurd porselein en keramiek. Sommige drukkleuren kunnen alleen worden uitgevoerd met glasinkt wat op den duur kan vervagen afhankelijk van het gebruik. Maar bijvoorbeeld een witte bedrukking op een groen kopje is gewoon 100% vaatwasserbestendig.

Glas (ongehard)

Een bedrukking op ongehard glas, zoals een tumbler of bierglas, wordt uitgevoerd met glasinkt dat op 600 graden wordt ingebrand. Het resultaat is krasvast en vaatwassserbestendig. Echter zal afhankelijk van het gebruik de bedrukking uiteindelijk kunnen vervagen.  Er is geen manier om dit te voorkomen, wij gebruiken de beste techniek voor het bedrukken van glas. Uiteraard mag je verwachten dat het een respectabele levensduur heeft. Wil je een 100% vaatwasserbestendig logo op glas, kies dan voor een lasergravure.

Glas (gehard)

Een bedrukking op gehard glas, zoals een theeglas, wordt uitgevoerd met 2-componenteninkt dat op 150 graden wordt gedroogd. We bedrukken het op deze manier omdat deze glazen niet ingebrand kunnen worden; ze zouden dan hun hardheid verliezen, waarna ze niet meer veilig zijn om hete vloeistof in te schenken. Een bedrukking op gehard glas is beperkt vaatwasserbestendig, we raden daarom aan met de hand af te wassen. Wil je een 100% vaatwasserbestendig logo op gehard glas, kies dan voor een lasergravure.

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meestvoorkomende vragen.

Chatten

Vanaf 9:00u op de eerstvolgende werkdag.

E-mailen

Voorzien van een antwoord binnen 4 werkuren.

Bellen

Vanaf 9:00u op de eerstvolgende werkdag.

Contact us!

Winkelmandje

laadanimatie

Koekje bij de koffie?

Wij maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Dit kunnen functionele, analytische of marketing cookies zijn. Wij gaan uiteraard zorgvuldig met uw gegevens om. Meer info